Początkiem stycznia Magda Gessler oficjalnie otwarła swoją nową restaurację. Schronisko smaków, bo tak się nazywa, otwarte zostało u podnóża Tatr, w Bukowinie Tatrzańskiej. Starannie przemyślane menu, zespół najlepszych kucharzy, a także nieprzeciętny wystrój wyróżnia to miejsce i sprawia, że chce się do niego po prostu wracać. To co znaleźć można w karcie dań to potrawy zainspirowane góralskimi przysmakami. Dlatego obok tradycyjnego oscypka czy rydzy na patelni znajdziemy również kwaśnicę w unowocześnionej wersji. Magda Gessler postanowiła podzielić się swoimi przepisami i w książce „Schronisko Smaków. Moja góralska kuchnia” prezentuje wiele z nich.
Poznaj Podhale od kuchni
Nowa książka Magdy Gessler to zbiór ponad kilkudziesięciu przepisów, w których tradycja Podhala łączy się z wiedzą i doświadczeniem znanej restauratorki. Ale to nie wszystko, bo „Schronisko smaków” nie jest tradycyjną książką kulinarną, to przede wszystkim album o kulturze Podhala i zaproszenie do poznania tych okolic.
Książka, którą oddaję w Państwa ręce, to nie tylko kilkadziesiąt przepisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala – wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostrożnie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona Schroniska smaków była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry – mówi Magda Gessler.
Schronisko smaków
Jeśli chcesz poznać tradycyjne góralskie potrawy, w wersji przygotowanej przez Magdę Gessler koniecznie sięgnij po „Schronisko Smaków. Moja góralska kuchnia”. Książka ukaże się 7 grudnia nakładem wydawnictwa Edipresse Książki.
Magda Gessler i nauka gotowania dla najmłodszych. Niech twoje dziecko uczy się od najlepszych!