Zupa z Małopolski

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Sposób przygotowania

Soczewice ugotować do miękkości. Grzybki namoczyć i również ugotować. Ostudzić. Pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i udusić na maśle, oprószyć mąką i zrumienić. Połączyć wywar z kości i warzyw z soczewicą, grzybami, cebula. Doprawić śmietaną, solą i pieprzem. Zagotować.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

2 l wywaru z kości i warzyw,
30 dag soczewicy,
kilka suszonych grzybków,
2 cebule,
2 łyżki masła,
1 łyżka mąki,
125 ml śmietany,
sól,
pieprz,
natka pietruszki.
Oceń 0,00 / 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj

Zupa z mięsa - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny