Grochówka z makaronem i szpinakiem

Sposób przygotowania

Zeszklić cebulę. Dodaćz czosnek, majeranek, rozmaryn. Smażyć dwie minuty. Dodać szpinak. Przykryć. Dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. Wlać wywar. Wsypać groszek i makaron. Gotować 12 minut. Posolić. Popierzyć. Oprószyć serem żółty. Polać oliwą.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

2 łyżki oliwy,
1 duża cebula, obrana i drobno pokrojona,
1 ząbek czosnku, obrany i zmiażdżony,
1 płaska łyżeczka suszonego majeranku,
0,5 płaskiej łyżeczki suszonego rozmarynu,
45 dag świeżego szpinaku,oczyszczonego i umytego,
22,5 dag gotowanego grochu, opłukanego i odsączonego,
1, 4 l wywaru wołowego,
11,5 dag makaronu "muszelki" lub innego małego makaronu,
0,5 płaskiej łyżeczki soli,
świeżo zmielony czarny pieprz,
6 dag utartego parmezanu,
1 łyżka oliwy z oliwek
Oceń przepis 0 0 0 0 0 0 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Rogaliki z malinami