Babeczki z czosnkiem

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 20 dag masła
- 2 żółtka
- płaska łyżeczka soli

Farsz:
- 4 cebule czosnkowe
- marchew
- 2 ząbki czosnku
- 2 czubate łyżki masła
- 4 łyżki posiekanej natki
- 10 dag tartego sera żółtego
Przygotowanie:
1. Cebule pokrój w plastry, czosnek posiekaj. Marchew obierz, zetrzyj na grubej tarce. Cebulę i marchew smaż, mieszając, 10 min na maśle. Dodaj czosnek, oprósz solą i pieprzem. Duś 3 min. Ostudź. Wymieszaj z serem i natką.

2. Z podanych składników i 4 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto. Foremki o średnicy 10 cm wysmaruj masłem i wylep częścią ciasta. Nałóż farsz i przykryj resztą rozwałkowanego ciasta. Dociśnij brzegi, ponakłuwaj i piecz 30 min (220 st.). Podawaj na ciepło z sałatą.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA