Udka w papryce na ryżu

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
2 cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki masła
olej słonecznikowy
50 dag papryki czerwonej
łyżeczka papryki ostrej
pieprz czarny
2 pomidory
rozmaryn
ryż
sól morska
tymianek
1 kg udek z kurczaka
Przygotowanie:
Udka umyc, posypac solą, pieprzem i papryką ostrą. Paprykę umyc, pokroic w kostkę, czosnek obrac, pokroic w plasterki, cebulę pokroic w półkrążki. Pomidory pokroic w kostkę. Na maśle zeszklic cebulę i czosnek, dodac pomidory, paprykę, doprawic solą, pieprzem, dodac zioła. Warzywa przełożyc do naczynia żaroodpornego. Udka obsmażyc na oleju, ułożyc na warzywach i piec ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni. Ugotowac ryż, rozłożyc na talerze, na ryż rożlożyc porcję warzyw oraz udka.
DRUKUJ PRZEPIS