Piernik z białą czekoladą

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
80 dag mąki
50 dag miodu
30 dag cukru
1 szklanka mleka
5 dag suszonych moreli i rodzynek
4 jajka
5 dag masła
3 opakowania przyprawy do pierników
płaska łyżeczka sody, 
szczypta soli
2 tabliczki białej czekolady.
Przygotowanie:
Podgrzać miód, cukier i mleko, dodać masło, przyprawy i sól. Ostudzić. Po czym dodać ubite jajka, mąkę i sodę. Wsypać bakalie. Przykryć ściereczką. Odstawić na 2 godziny. Formę natłuścić i oprószyć bułką. Piec w temp. 190 st. C przez 30 minut, po czym w temp. 180st. C przez 30 minut. Lekko ostudzić. Czekoladę rozpuścić z małą ilością masła. Polać piernik.
DRUKUJ PRZEPIS