Pierożki z krewetkami - przepis składniki i przygotowanie

Do farszu dodaj też m.in. ogórka i imbir!
Weronika Kwaśniak / 12.05.2015 06:29
DRUKUJ PRZEPIS
Pierożki z krewetkami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:


  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • sól

Na farsz:


  • 25 dag gotowanych krewetek
  • 25 dag mielonej wieprzowiny
  • zielony ogórek
  • 5 dag marynowanego imbiru
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierożki z krewetkami!

  1. Składniki nadzienia posiekaj i wymieszaj.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Z mąki, wody i szczypty soli zagnieć gładkie ciasto.
  4. Rozwałkuj cieniutko.
  5. Z ciasta wykrawaj metalową obręczą koła o średnicy około 8 cm.
  6. Na każdym placku połóż łyżeczkę farszu i całość zlepiaj w sakiewkę.
  7. Pierożki gotuj na parze około 8 minut.
  8. Podawaj z ulubionym chińskim sosem, np. słodko-kwaśnym, sojowym.

Zobacz inne dania kuchni świata:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA