Indycze szaszłyki

Filet można też pokroić w dość cienkie i wąskie paski i nanizać je na patyczki do szaszłyków, tworząc efektowne fale, Wcześniej mięso delikatnie rozbij.

DRUKUJ PRZEPIS
Indycze szaszłyki
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 175 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag fileta z indyka
  • 1 pomarańcza
  • 1 cebula
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Filet opłucz, osusz, pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Z pomarańczy wyciśnij sok. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Imbir obierz, posiekaj.
  3. Sok z pomarańczy wymieszaj z cebulą, imbirem i oliwą z oliwek. Marynatą zalej kawałki indyka, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
  4. Kawałki mięsa oczyść z marynaty. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Piecz ok. 10 min co jakiś czas obracając, by równomiernie się upiekły.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)