Cytrynowe kiełbaski z grilla

Zapiekane w paprykowych miseczkach
/ 05.06.2009 11:39
Składniki:
- 50 dag cienkiej kiełbasy
- po 2 cytryny i czerwone papryki
- 1 jabłko
- kawałek cukinii
- przyprawa do grilla 
- rozmaryn
- po 3 łyżki oleju i przecieru pomidorowego

Sposób wykonania:
1. Kiełbasę ukośnie pokroić na kawałki.

2. Paprykę opłukać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne, ponownie opłukać, osuszyć.

3. Przecier pomidorowy wymieszać z olejem, dodać przyprawę do grilla, posmarować środek papryki.

4. Cukinię opłukać, nie obierać, pokroić na cienkie plasterki.

5. Jabłka umyć, nie obierać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na plasterki.

6. Do przygotowanej papryki włożyć kawałki kiełbasy na przemian z plasterkami cukinii i jabłka.

7. Ułożyć na tackach, grillować kilka 15–20 minut, aż papryka zmięknie.

8. Cytryny sparzyć wrzątkiem i wyszorować, pokroić na plasterki, ułożyć je na półmisku, położyć na nich upieczone kiełbaski, posypać rozmarynem.

Redakcja poleca

REKLAMA