Gulaszowa zupa węgierska - przepis

Zupę gulaszową możesz podać jako główne danie. Jest nie tylko smaczna, ale również niezwykle sycąca.
/ 25.02.2013 05:20
DRUKUJ PRZEPIS
Gulaszowa zupa węgierska - przepis fot. Adobe Stock
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • po 20 dag chudej wołowiny i wieprzowiny
  • po 3 ziemniaki i cebule
  • strąk zielonej papryki
  • 3 kostki rosołowe
  • po łyżce koncentratu pomidorowego i słodkiej papryki
  • po pół łyżeczki ostrej papryki, suszonego tymianku i kminku
  • sól
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 3 łyżki oliwy
Przygotowanie:
  1. Kostki rosołowe rozpuścić w 6 szklankach wrzątku.
  2. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę mięso, chwilę smażyć, mieszając.
  3. Podlać kilkoma łyżkami bulionu i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę, wlać resztę wrzącego bulionu i gotować 15 minut.
  4. Na koniec dodać koncentrat i przyprawy, zagotować. Posypać natką pietruszki. Zupa gulaszowa gotowa. Smacznego!
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/13.06.2013 14:37
Och, pyszna gulaszowa zupa węgierskaaaa!