Składniki
-
1 duża marchewka
- 1 pietruszka
- pół selera
- 1 porcja boczniaków
- przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, kostka bulionu.
- imbir, gałka muszkatałowa, sól, magi, majeranek, słodka papryka,
- masło
- 1 łyżka mąki
Sposób przygotowania
Warzywa zetrzeć na tarce i dusić na oleju i wodzie ok. 15-20 min. Boczniaki wymyć, potem gotować pokrojone w paski ok.5-10 min z bulionem warzywnym,dodać ziele ang.,liść laurowy i pieprz.
Po zagotowaniu dodać uduszone warzywa i gotować ok.20-30 min,dodać przyprawy:imbir,gałkę muszkat.,pieprz,sól i magi i dolać wody. Zrobić zasmażkę,dodać majeranek i słodką paprykę, gotować jeszcze ok. 5-10 min