Flaczki z boczniaków - przepis

Lubisz flaczki? Spróbuj ich w tym wydaniu!
/ 06.07.2018 15:28

Składniki

  • 1 duża marchewka

  • 1 pietruszka
  • pół selera
  • 1 porcja boczniaków
  • przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, kostka bulionu.
  • imbir, gałka muszkatałowa, sól, magi, majeranek, słodka papryka,
  • masło
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania

Warzywa zetrzeć na tarce i dusić na oleju i wodzie ok. 15-20 min. Boczniaki wymyć, potem gotować pokrojone w paski ok.5-10 min z bulionem warzywnym,dodać ziele ang.,liść laurowy i pieprz.

Po zagotowaniu dodać uduszone warzywa i gotować ok.20-30 min,dodać przyprawy:imbir,gałkę muszkat.,pieprz,sól i magi i dolać wody. Zrobić zasmażkę,dodać majeranek i słodką paprykę, gotować jeszcze ok. 5-10 min