Składniki:
- 6 ziemniaków
- 25 dag pieczonego udźca wołowego
- czerwona cebulka
- kilka suszonych pomidorów
- natka
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- dymka
- świeżo mielony pieprz
- sól
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w lekko osolonym wrzątku. Wystudzić, pokroić w dużą kostkę.
- Wołowinę pokroić. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paski.
- Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Majonez połączyć ze śmietaną. Dodać drobno posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszać składniki sałatki, oprószyć je solą i pieprzem. Polać sosem.