Sałatka ze szpinaku, łososia i mozzarelli

Idealna na sycący a zarazem dietetyczny obiad! Sprawdź przepis!
/ 07.06.2013 15:08
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka ze szpinaku, łososia i mozzarelli fot. Fotolia
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 garście szpinaku
  • szklanka truskawek
  • 5 dag świeżego łososia
  • plaster mozarelli
  • kilka orzechów
  • 2 łyżeczki oliwy
  • po łyżeczce soku z cytryny i miodu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Szpinak umyj, odetnij ogonki i osusz listki.
  2. Umyte truskawki przekrój na połówki.
  3. Łososia usmaż na łyżeczce oliwy, podziel na 3–4 kawałeczki.
  4. Na szpinaku ułóż łososia i truskawki, przypraw solą i pieprzem.
  5. Posyp z wierzchu pokruszoną mozarellą i orzechami, skrop sosem z oliwy, soku z cytryny i miodu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/17.02.2019 21:13
Mam łososia norweskiego i szpinak w lodówce - robię na lunch do pracy. A truskawki - cóż dam pomidorki koktajlowe
/12.11.2018 22:41
Zrobiłam, lekko tylko zmieniłam przepis. Do wędzonego łososia norweskiego dodałam granat zamiast truskawek. No i nie dodałam miodul, bo uczulona jestem. Ale tak -pychotka!