Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 30 dag pieczarek
- 10 pomidorków
- 10 dag sałat
- 5 paluszków krabowych
- łyżka soku z cytryny
Na sos:
- pół szklanki kremówki
- 2 łyżki majonezu
- sok z połowy cytryny
- skórka otarta z cytryny
- 2 łyżki białego wina
- cukier
- sól
- biały pieprz
Przygotowanie:
1. Schłodzoną kremówkę ubij, połącz z majonezem, winem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.
2. Sałatę i pomidorki opłucz. Pieczarki pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Pomidorki przekrój na pół. Paluszki krabowe pokrój ukośnie na 3 kawałki.
3. Składniki wymieszaj w misce. Porcje przełóż do pucharków. Polej sosem i podawaj.
2. Sałatę i pomidorki opłucz. Pieczarki pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Pomidorki przekrój na pół. Paluszki krabowe pokrój ukośnie na 3 kawałki.
3. Składniki wymieszaj w misce. Porcje przełóż do pucharków. Polej sosem i podawaj.