Sałatka z fasolki szparagowej z wołowiną - przepis

Fasolka szparagowa wpołączeniu z wołowina pozwoli ci stworzyć fantastyczną sałatkę. Sprawdź nasz przepis!
/ 07.05.2013 05:25
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag miękkiej wołowiny
  • 50 dag fasolki szparagowej zielonej
  • 30 dag pieczarek
  • duży strąk czerwonej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • ostry sos chili
  • olej do smażenia
  • szklanka bulionu
  • sól, pieprz
  • ocet balsamiczny
  • miód
Przygotowanie:
  1. Mięso pokrój na drobne cienkie płatki. Wymieszaj z sosem chili i odstaw na kilka minut.
  2. Paprykę włóż do nagrzanego piekarnika. Opiekaj 20 minut w temp. 180 st. Wyjmij, ostudź, obierz ze skórki, drobno pokrój.
  3. Przebierz fasolkę, oczyść, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą. Osącz.
  4. Na oleju mocno przysmaż mięso. Kiedy odparuje cały płyn, dodaj plasterki pieczarek. Chwilę smaż. Zalej bulionem i octem balsamicznym. Gotuj około 10 minut. Zestaw z ognia. Dopraw miodem, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i sosem chili. Dodaj fasolkę oraz paprykę. Wymieszaj i odstaw. Sałatkę podawaj letnią.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA