Reklama
Ilość kalorii: 150
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag serka wiejskiego
  • mała cebula dymka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 pomidory
  • pęczek rzodkiewek
  • średni świeży ogórek
  • sól czosnkowa
  • pieprz biały mielony do smaku
Reklama
Przygotowanie:
  1. Serek wiejski przełóż do miski. Warzywa oczyść: dymkę, rzodkiewki oraz ogórek umyj, pomidory sparz i obierz. Szczypiorek opłucz.
  2. Rzodkiewki i ogórek pokrój w niewielką kostkę, dymkę w cienkie plastry, pomidory w nieduże kawałki. Szczypiorek posiekaj.
  3. Przygotowane składniki włóż do serka wiejskiego w misce. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą czosnkową i białym pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama