Składniki:
- po puszce fasoli białej i czerwonej
- 3 pomidory
- po pół strąka papryki zielonej i czerwonej
- czerwona cebula
- awokado
- cytryna
- świeża kolendra
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- kilka kropel tabasco
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Fasolkę wylej na sito, przelej zimną wodą, osącz. Pomidory i paprykę umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę lub krążki.
- Awokado obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny by nie ściemniało. Kolendrę opłucz, osącz, posiekaj.
- Czosnek posiekaj, wymieszaj z pozostałym sokiem z cytryny, oliwą i tabasco.
- Składniki sałatki fasolowej z awokado wymieszaj z sosem, dopraw do smaku.