Marynata z ogórków

Marynata z ogórków to świetny dodatek do mięs
/ 27.08.2008 20:35
DRUKUJ PRZEPIS
Marynata z ogórków fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 40 min
Poziom trudności: średni
Składniki:

30 małych ogórków,
1/2 szklanki grubej soli,
2 litry wody,
2 łyżki octu,
4 ząbki czosnku,
4 liście laurowe,
1/4 łyżeczki nasion gorczycy,
1 goździk,
1/2 łyżeczki nasion kolendry,
kawałeczek suszonej ostrej papryki,
2-3 ziarna ziela angielskiego,
mała wiązka podsuszonego koperku.

Przygotowanie:

W kamiennym garnku włożyć ogórki, przekładając je koprem. Wodę zagotować z solą. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać resztę składników. Zalać ogórki, przykryć talerzem, obciążyć słoikiem z wodą (zakręconym). Garnek nakryć gazą. Przechowywać w chłodnym miejscu przez tydzień.

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)