Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 małe, młode cukinie
  • 10 plasterków boczku wędzonego
  • suszony tymianek
  • łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na roladki z cukinii na grilla!

  1. Cukinie umyj i odetnij końce.
  2. Następnie pokrój je wzdłuż w cienkie plasterki, tak aby powstały długie paski, odrzuć te skrajne (ze skórką), posól, obsyp tymiankiem, pieprzem i dodaj ocet winny, zostaw na 30-60 minut.
  3. Na każdym plasterku boczku ułóż plaster cukinii i zwiń dosyć ściśle.
  4. Ruloniki nadziewaj na wykałaczki, układaj na dobrze rozgrzanym ruszcie i opiekaj z każdej strony, aż boczek będzie chrupiący.
  5. Plastry boczku można posmarować ostrą musztardą.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na grilla:

Ryba grillowana - przepis
Szaszłyki z ryby - przepis
Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis

Reklama
Reklama
Reklama