fot. Fotolia
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 160 kcal
Składniki:
-
50 dag wędz. łososia (ze skórą)
-
3 ogórki konserwowe
-
cebula
-
łyżka kaparów
-
3 łyżki koperku
-
4 łyżki oliwy
-
sok z cytryny
-
sól n pieprz
oraz:
-
opakowanie pumpernikla
-
4 łyżki masła
-
8 jajek przepiórczych
-
koperek
-
kapary
Przygotowanie:
-
Łososia odkrój od skóry, usuń ości, posiekaj. Cebulę posiekaj, przelej na sitku wrzątkiem, osącz. Ogórki obierz, posiekaj. Kapary osącz, posiekaj. Łososia i posiekane składniki włóż do miski. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj, chłodź 30 min.
-
Kromki pumpernikla posmaruj masłem, pokrój na kwadraty. Na tartinkach ułóż porcje łososiowego tatara. Udekoruj połówką jajka przepiórczego na twardo, piórkami koperku i kaparami.
DRUKUJ PRZEPIS