Sos musztardowy

Musztardę rozetrzeć w miseczce z ketchupem i posiekaną zieleniną. Mieszając dodawać stopniowo maślankę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą sproszkowaną papryką i octem. Przyrządzony sos przed użyciem postawić w lodówce na ok. 30 min.
/ 13.10.2006 13:57

Składniki

  • 2 łyżki musztardy,
  • 2 łyżki sosu ketchup,
  • 4 łyżki umytej, posiekanej drobno naci pietruszki ze szczypiorkiem,
  • 1/2 szkl. maślanki,
  • sól,
  • pieprz,
  • ostra sproszkowana papryka,
  • ocet owocowy.

Sposób przygotowania

Musztardę rozetrzeć w miseczce z ketchupem i posiekaną zieleniną. Mieszając dodawać stopniowo maślankę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą sproszkowaną papryką i octem. Przyrządzony sos przed użyciem postawić w lodówce na ok. 30 min.