Składniki:
- 12 kromek chleba tostowego- 5 jajek
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- kubeczek serka wiejskiego (20 dag)
- pęczek rzodkiewki
- 4 duże plasterki wędzonego łososia
- sól
- biały pieprz
- masło do smażenia
Przygotowanie:
1. Opłucz i osusz papierowym ręcznikiem rzodkiewki, pokrój w cienkie półplasterki i wymieszaj z serkiem wiejskim. Dopraw do smaku solą oraz szczyptą białego pieprzu. Jajka wybij do miski, a następnie ubij trzepaczką ze śmietaną oraz szczyptą soli i pieprzu.
2. Kromki chleba tostowego maczaj w przygotowanej masie jajecznej. Na patelni rozgrzej masło, uważając, by się nie przypaliło. Tosty w jajku usmaż na maśle na rumiano. Podawaj z serkiem i pokrojonymi na paski plasterkami łososia.
2. Kromki chleba tostowego maczaj w przygotowanej masie jajecznej. Na patelni rozgrzej masło, uważając, by się nie przypaliło. Tosty w jajku usmaż na maśle na rumiano. Podawaj z serkiem i pokrojonymi na paski plasterkami łososia.