Schab w galarecie z owocami

Schabik na zimno!
/ 29.05.2019 22:16

Składniki:
- 20 dag pieczonego schabu w plasterkach
- 3 łyżeczki żelatyny
- 2-3 mandarynki
- kilka jagód winogron (jasnych i ciemnych)
- sól i pieprz
- cukier
- kostka bulionowa drobiowa

Zagotować pól litra wody, rozpuścić kostkę bulionową, dodać rozpuszczoną żelatynę, odstawić. Mandarynki dokładnie wyszorować w gorącej wodzie, obrać, podzielić na cząstki, usunąć białą skórkę, winogrona przekroić na pół.

Schab ułożyć dekoracyjnie na półmisku, wierzch ozdobić cząstkami mandarynek oraz połówkami winogron. Bulion z żelatyną przyprawić solą, pieprzem i cukrem, zalać schab i odstawić do zastygnięcia. Tak samo można przyrządzić plasterki wędzonej szynki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)