Pyszna, wiosenna sałatka z nowalijek to fantastyczny sposób na zabicie głodu i rozsmakowanie się w pierwszych młodych warzywach!
fot. Fotolia
Składniki na 2 porcje:
- Pęczek świeżych rzodkiewek
- 1 ogórek
- Pęczek szczypiorku
- 4 jajka
- Ser mozarella w kulkach (może być z przyprawami)
- Sałata lodowa
- Sól i pieprz do smaku
- Sos balsamico (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo. Odstawiamy do ostygnięcia. Potem obieramy i kroimy w ćwiartki.
2. Rzodkiewkę i ogórka myjemy i kroimy na cienkie plasterki.
3. Kroimy szczypiorek.
4. Myjemy sałatę i rwiemy na małe kawałki.
5. Do całości dodajemy kulki sera mozarella. Można dodać sól i pieprz do smaku, lub polać sałatkę sosem balsamico.