Sałatka z czerwonej cebuli

Cebule pokroić cienko w plasterki, które kroimy jeszcze na 2 lub 3 części. Zalewamy ja ciepłą zalewą przygotowaną z octu, wody i cukru. Zostawiamy to na 24 godziny.
/ 17.10.2006 11:11

Składniki

  • 4 spore czerwone cebule
  • 1-2 jabłka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 20 dkg szynki
  • majonez
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka przegotowanej cieplej wody

Sposób przygotowania

Cebule pokroić cienko w plasterki, które kroimy jeszcze na 2 lub 3 części. Zalewamy ja ciepłą zalewą przygotowaną z octu, wody i cukru. Zostawiamy to na 24 godziny.

Po tym czasie odcedzamy cebule z zalewy i dodajemy pokrojone jablka, szynkę i ogórki. Dodajemy majonez mieszamy.

fot. sxc.hu

Redakcja poleca

REKLAMA