Składniki
50 dag bobu,
2 nieduże ogórki konserwowe,
strąk czerwonej konserwowej papryki,
mała cebula,
3-4 łyżki gęstego majonezu,
2-3 ząbki czosnku,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki koperku,
łyżeczka posiekanych listków cząbru,
pieprz, sól
2 nieduże ogórki konserwowe,
strąk czerwonej konserwowej papryki,
mała cebula,
3-4 łyżki gęstego majonezu,
2-3 ząbki czosnku,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki koperku,
łyżeczka posiekanych listków cząbru,
pieprz, sól
Sposób przygotowania
Bób ugotować, wyłożyć na sito, polać zimną wodą. Przestudzony obrać ze skórki, połączyć z drobno posiekanym czosnkiem i cebulą. Paprykę i obrany ogórek pokroić w cienkie paski, dodać do bobu, wymieszać z natką pietruszki, koperkiem i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.