Składniki:
- 20 dag plasterków wędzonej szynki
- 40 dag małych strączków papryki
- 40 dag miękkiej fety
- cebula
- 3 łyżki marynowanych zielonych oliwek
- łyżka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki pikantnego keczupu
- 6 łyżek oliwy
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Fetę utrzyj z posiekaną cebulą, oliwkami i kaparami. Dopraw ziołami, pieprzem i ew. szczyptą soli.
- Strączki papryk umyj, odetnij nasady ogonków i oczyść z pestek. Do środka strączków włóż po łyżeczce pasty z fety. Plasterki szynki posmaruj keczupem i pozostałą pastą serową. Zwiń w ruloniki. Na oliwie podsmaż czosnek, zbrązowiały wyrzuć. Na czosnkową oliwę włóż ruloniki z szynki i strączki papryki. Obsmaż na rumiano. Ułóż na talerzu i nadziej na wykałaczki.