Składniki:
Na ciasto naleśnikowe:
- szklanka mleka
- szklanka mąki
- sok i starta skórka z pomarańczy
- 2 jajka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- olej
Na nadzienie:
- 25 dag sera białego śmietankowego
- 1/4 szklanki śmietany 18-proc.
- 1/4 szklanki mleka
- torebka cukru waniliowego
- 1 kiwi
- 2 brzoskwinie
- szklanka malin
- szklanka truskawek
Przygotowanie:
- Mleko wymieszaj z sokiem, skórką pomarańczową, jajkami. Wsyp mąkę, szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Zmiksuj na gładkie ciasto. Na lekko natłuszczonej patelni usmaż naleśniki.
- Ser wymieszaj z mlekiem, śmietaną i cukrem. Kiwi obierz, pokrój w półplasterki. Opłukane truskawki przekrój na pół. Brzoskwinie przekrój, wyjmij pestki, pokrój w cząstki.
- Naleśniki z serkiem i wocami złóż na cztery, wywiń górną warstwę, obłóż przygotowanymi owocami, udekoruj polewą serowo-śmietanową.