Składniki:
- 25 dag pomidorów
- ogórek kiszony
- 1/2 czerwonej papryki
- ząbek czosnku
- 3/4 szklanki bulionu z kurczaka
- 4, 5 łyżeczki żelatyny
- 10 dag masła
- 15 dag sera rokpol
- 1/2 pęczka bazylii
- biały pieprz
Przygotowanie:
- Obrane i pokrojone pomidory, pokrojony w kostkę ogórek, paprykę oraz posiekany czosnek zmiksuj z 1/2 szklanki bulionu, dopraw.
- Żelatynę namocz w pozostałym bulionie i rozpuść na parze. Przestudź, dodaj do warzyw.
- Dno 4 miseczek wyłóż krążkami papieru do pieczenia, wlej masę i wstaw na 2 godz. do lodówki.
- Masło utrzyj z serem, dodaj posiekaną bazylię, dopraw pieprzem. Masę wyłóż na mus warzywny. Wstaw do lodówki na godzinę.