Składniki:
- 2 kromki chleba razowego na miodzie
- grahamka
- 2 kawałki pełnoziarnistej bagietki
- po 2 plasterki szynki wieprzowej i drobiowej
- 1 kiwi
- 2 duże truskawki
- 1 nektarynka
- kawałek melona
- łyżka twarożku ze szczypiorkiem
- 2 plasterki żółtego sera
- masło lub margaryna do smarowania
Przygotowanie:
- Grahamkę przekrój. Pieczywo posmaruj cienką warstwą masła lub dobrej jakości margaryny.
- Na chlebie razowym ułóż po trzy kawałki cienko pokrojonego melona. Na wierzch połóż po plasterku szynki wieprzowej oraz kulkę twarożku ze szczypiorkiem. Możesz dołożyć różyczkę zblanszowanego brokuła lub plaster świeżego ogórka.
- Na posmarowanej bagietce połóż plaster żółtego sera i pokrojoną w cienkie cząstki nektarynkę. Na wierzch możesz położyć ulubiony owoc dziecka (malinę, borówkę amerykańską lub kilka winogron).
- Truskawki umyj, osusz i pokrój. Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Obie połówki grahamki obłóż truskawkami i kiwi oraz plasterkiem szynki drobiowej.