Składniki:
- 40 dag krewetek koktajlowych (z zalewy)
- 5 awokado
- 30 dag pomidorków koktajlowych
- główka sałaty masłowej
- 3 cebule dymki
- 3 ząbki czosnku
- papryczka chilli
- 4 łyżki soku z cytryny
- 150 ml majonezu sałatkowego
- 4 łyżki keczupu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Awokado przekrój, usuń pestki, obierz. Miąższ pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
- Krewetki osącz. Pomidorki pokrój na ćwiartki. Chilli oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj. Liście sałaty porwij na kawałki. Składniki sałatki włóż do miski. Majonez wymieszaj z keczupem. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem. Składniki sałatki polej sosem, wymieszaj. Włóż do szerokich kieliszków koktajlowych, schłodź.