Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 sery pleśniowe naturalne (camembert)
- 4 łyżki konfitury z czerwonej borówki
- grillowane pieczarki
- liście sałaty i zioła do dekoracji
Przygotowanie:
- Serki upiec na grillu, aż miejscami zbrązowieją. W trakcie opiekania odwrócić.
- Upieczone serki ułożyć na talerzu, wyłożonym listkami sałaty. Każdy polać konfiturą. Konfiturę można podgrzać.
- Podawać z grillowanymi pieczarkami. Pieczarki oczyścić, włożyć do marynaty przygotowanej z 2 łyżek octu balsamicznego, 6 łyżek oliwy, 2 zmiażdżonych ząbków czosnku i 2 łyżek rozmarynu. Porządnie potrząsnąć i odstawić na kwadrans. Wyjąć pieczarki z marynaty, przełożyć na rozgrzany ruszt, grillować przewracając, aż się zrumienią. W trakcie smarować dodatkowo pozostałą marynatą.