Liczba porcji: 2
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 duże plasterki sera (np. Aldamer MSM Mońki)
- 4 plasterki szynki
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz
- keczup
Przygotowanie:
- Na dwóch kromkach pieczywa połóż po plasterku sera – takiej wielkości, aby przykrywał całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera.
- Przykryj pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmaruj masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smaż na patelni, na średnim ogniu, aż kanapki się zarumienią, a ser w środku porządnie roztopi i będzie ciągnący.
- W międzyczasie na patelni, na odrobinie masła, usmaż jajka sadzone. Zaczekaj, aż białko się zetnie i lekko zarumieni od spodu. Dopraw solą i pieprzem. Taką podpieczoną kanapkę przełóż na talerz. Na górze połóż jajko sadzone.