Wędzony łosoś z grillowaną cukinią
Plastry łososia ułożyć na przezroczystej folii, na to plastry grillowanej lub podsmażonej na patelni cukinii. Zrolować, pokroić na kawałki, usunąć folię.
Carpaccio z polędwicy z grzybami mun
Plastry polędwicy rozbić na cienkie płatki, polać oliwą i sosem sojowym, dodać soli, pieprzu. Namoczone w wodzie (20 minut) odciśnięte grzyby mun posiekać i wymieszać z kiełkami soi, pokrojonymi oliwkami zielonymi i czarnymi oraz tartym parmezanem. Zawinąć w płatki polędwicy.
Wędzony węgorz z musem chrzanowym
Plastry wędzonego węgorza ułożyć na folii, na to mus chrzanowy: zmiksować serek mascarpone z utartym chrzanem, solą, pieprzem i koperkiem. Zrolować, pokroić na kawałki.
Pomidorki koktajlowe z serem
Małe pomidorki szprycować kozim twarożkiem lub gorgonzolą ze śmietaną.
Ser gorgonzola w prażonych płatkach migdałów
Zmiksować gorgonzolę ze śmietaną, zrobić kulki i obtoczyć je w uprażonych płatkach migdałów.
Wędzony halibut z musem z awokado
Plastry wędzonego halibuta ułożyć na folii, na to mus z awokado: miąższ awokado zmiksować z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zrolować, pokroić na kawałki.
Wędzony łosoś z ratatouille
Plastry łososia ułożyć na folii, a na to ratatouille: podsmażyć na oliwie pokrojoną w małą kostkę cukinię, paprykę, pomidory, cebulę i czosnek. Zrolować, pokroić na kawałki.
Mus z kaczki na gruszce
Mięso z upieczonej kaczki zmiksować, dodać sos pesto (bazylia, czosnek, oliwa), soli, pieprzu. Szprycować na połówki gruszek z octu.
Mucha Ihnatowicz
zdjęcie Woody Ochnio/Magic Media
Karnawałowe roladki przygotował Pan Henryk Nieciejowski z Restauracji Belevedere