Wasa Solruta to chlebek wypiekany z pełnoziarnistej i bogatej w błonnik mieszanki mąki żytniej i pszennej. Unikalna technologia produkcji pozwoliła piekarniczym mistrzom Wasa uzyskać kromki puszyste, wyraziste w smaku i bardziej przypominające tradycyjne, pulchne pieczywo niż klasyczne chrupkie wypieki. Dzięki temu Solruta wypełnia lukę pomiędzy pieczywem chrupkim a tradycyjnym chlebem. Wielu z nas ceni sobie produkty o bardzo wysokiej jakości, gwarantujące, że wybrany artykuł jest bezpieczny i godny zaufania. Często jednak nie smakują one najlepiej, przez co radość z posiłku jest mniejsza. Nowy produkt Wasy został stworzony właśnie z myślą o tych, dla których wysoka jakość musi iść w parze z dobrym smakiem i komfortem jedzenia.
Solruta oznacza po szwedzku „mały słoneczny zakątek”. Nazwa ta oddaje w pełni wygląd delikatnych kromek; złocisty kolor i pyszne dodatki na kanapce z pewnością zdołają przenieść nas do krainy dobrych smaków. Chleb przygotowany został w trzech smakach, aby każdy mógł wybrać swój ulubiony. Możemy kupić Wasę Solruta z sezamem, z dynią lub z orkiszem. Pomysł na trzy smaki chleba to wynik przemyśleń, że każdy z nas lubi zmieniać swoje menu, a eksperymenty i nowe smaki w kuchni to swoistego rodzaju moda ostatnich lat.
By posiłek uczynić atrakcyjnym i wygodnym, kromki Solruta mają kształt kwadratu, podzielonego na dwie części, które łatwo można przełamać i np. przygotować różne kanapki. To dobry sposób na zachęcenie dzieci do zjedzenia pożywnego śniadania – my przygotujemy jedną kanapkę, drugą przygotuje nasze dziecko, a zwycięzcą konkursu będzie ta osoba, której dzieło bardziej smakowało całej rodzinie.
1
z
2
fot. serwis prasowy
Wasa Solruta sezam
2
z
2
fot. serwis prasowy
Wasa Solruta dynia