Wafle Ryżowe Naturalne Granex

Wafle Ryżowe Naturalne Granex fot. serwis prasowy
Smaczna i zdrowa alternatywa dla pieczywa
/ 28.09.2011 06:03
Wafle Ryżowe Naturalne Granex fot. serwis prasowy
Wokół wafli ryżowych krąży wiele mitów. Prawdą jest jednak, że wprowadzenie ich do codziennej diety może znacznie przyczynić się do utrzymania smukłej sylwetki i dobrej kondycji organizmu. Są bowiem smaczne, lekkie i zawierają wiele wartości odżywczych. Jednym słowem – chrupmy je na zdrowie!

Proces odchudzania kojarzy się głównie z ograniczaniem posiłków i walką z uczuciem głodu. Zamierzony efekt można natomiast osiągnąć prościej, np. zastępując niektóre produkty ich mniej kalorycznymi odpowiednikami. Jedną z metod jest wprowadzenie do jadłospisu wafli ryżowych – nie tylko świetnie zastępują pieczywo, lecz również stanowią świetną przekąskę między posiłkami.

Po pierwsze – niskokaloryczne
Naturalne Wafle Ryżowe firmy GRANEX to przede wszystkim produkt niskokaloryczny. Dla porównania – jedna kromka zwykłego pieczywa ma ok. 100 – 120 kcal, natomiast jeden wafel ryżowy – niespełna 30 kcal. Najemy się nim jednak tak samo – produkt ten zawiera bowiem dużą ilość błonnika, który pęcznieje pod wpływem wody i dzięki temu daje długotrwałe uczucie sytości. Warto więc mieć zawsze wafle ryżowe pod ręką i podjadać je dla zabicia nagłego głodu.

Po drugie - naturalne
– Wafle ryżowe pozytywnie różni od zwykłego pieczywa nie tylko niskokaloryczność, lecz również dobór składników. Wypiekane są z całych ziaren białego i brązowego ryżu, bez dodatku ulepszaczy, spulchniaczy czy sztucznych dodatków smakowych i zapachowych – mówi Anna Warpechowska z firmy GRANEX. Nie używa się w tym przypadku również żadnych konserwantów – już sam proces wypieku gwarantuje produktowi długą trwałość. Należy jednak pamiętać, by przechowywać wafle ryżowe w zamkniętym pojemniku – łatwo chłoną wodę i przez to tracą swoją świeżość. 

Po trzecie – zdrowe
Unikalna technologia wypieku Naturalnych Wafli Ryżowych GRANEX pozwala zachować wszystkie cenne składniki odżywcze naturalnego surowca. Produkt ten bogaty jest w węglowodany złożone oraz łatwoprzyswajalną skrobię, będące doskonałym źródłem energii. Wafle ryżowe zawierają również wiele cennych aminokwasów, witamin i składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Po czwarte – na każdą okazję
Niewątpliwą zaletą wafli ryżowych jest to, że smaczne są w każdej postaci, a chrupać je można w niemal każdym miejscu i czasie. Świetnie sprawdzają się zarówno w roli samodzielnej przekąski, jak i z dodatkami, np. miodem lub dżemem. Zastępując chleb stanowią doskonałą bazę dla kanapek – świetnie smakują z różnego rodzaju wędlinami i serami, a także twarożkiem i świeżymi warzywami. Są lekkie i nie zajmują wiele miejsca – z powodzeniem można włożyć je dziecku do plecaka, wrzucić do torebki i pogryzać wszędzie tam, gdzie dopadnie nas głód. Szybko uzupełnią niedobory energii, a wraz z nią dostarczą moc cennych wartości prozdrowotnych.

Wafle Ryżowe Naturalne
Producent: Granex
Waga: 100 g
Cena: ok. 2,09 - 2,60 zł

Redakcja poleca

REKLAMA