Ulubione danie Anety Kręglickiej: Tosty francuskie

Aneta Kręglicka fot. AKPA
Była Miss Świata uważa, że poranek powinno się zaczynać od solidnego śniadania. Dlatego w jej porannym menu często pojawiają się tosty francuskie serwowane z owocami i miodem.
/ 07.07.2011 15:51
Aneta Kręglicka fot. AKPA
Składniki:
- 6 kromek czerstwej chałki
- 2 jajka
- 1/3 szklanki mleka
- 1/4 łyżeczki cynamonu i gałki muszkatołowej
- ekstrakt z wanilii
- sól, cukier
- klarowane masło
- owoce
- miód
- ew. syrop klonowy

Sposób wykonania:
1. Jajka wymieszaj z mlekiem, cynamonem i gałką muszkatołową. Dodaj kroplę ekstraktu z wanilii i dopraw do smaku solą oraz odrobiną cukru.

2. Chałkę maczaj w masie jajecznej i smaż na złoty kolor na klarowanym maśle. Serwuj na gorąco. Przed podaniem udekoruj owocami i polej miodem lub syropem klonowym.

Kulinarne inspiracje - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA