Innowacyjne tworzywo z którego wykonane są naczynia doskonale przewodzi wysoką temperaturę, dzięki czemu potrawy można szybciej przygotować bez użycia tłuszczu lub ograniczając je do minimum. Pokrywka jest odpowiednio wyprofilowana zapewniając system wentylacji, dzięki czemu potraw są soczyste i zarumienione.
W naczyniach Ultra Pro można przygotować potrawy na różne sposoby:
– tradycyjnie w naczyniu głównym z pokrywą lub bez pokrywy
– odwrócona pokrywa może spełniać funkcję oddzielnego naczynia – możesz tak piec np. drób a jako pokrywę zastosować naczynie główne
– możesz przygotowywać dwie potrawy równocześnie poprzez połączenie dwóch naczyń np. jedną potrawę umieść w naczyniu większym na nim pokrywkę wypełniona inną potrawą i przykryta naczyniem mniejszym.
– gotowanie w kąpieli wodnej (Bain-Marie). Pokrywka odwrócona na naczyniu podstawowym, napełniona wodą, do potraw wymagających delikatnej obróbki kulinarnej, lekkich deserów, sosów.
Naczynia Ultra Pro dostępne są o poj. 2,0l; 3,5l i pokrywa 0,8l – te elementy można połączyć ze sobą oraz większe poj. kóre również można połączyć – 3,3l; 5,7l oraz pokrywa 1,2l
Więcej informacji na stronie www.tupperware.pl
1
z
7
fot. serwis prasowy
Tupperware Ultra Pro
2
z
7
fot. serwis prasowy
Tupperware Ultra Pro
3
z
7
fot. serwis prasowy
Tupperware Ultra Pro
4
z
7
fot. serwis prasowy
Tupperware Ultra Pro
5
z
7
fot. serwis prasowy
Tupperware Ultra Pro
6
z
7
fot. serwis prasowy
Tupperware Ultra Pro
7
z
7
fot. serwis prasowy
Tupperware Ultra Pro