Moc jabłka – zawsze z nami
Choć jest ich ponad 10 tysięcy odmian, różniących się kolorem, kształtem i smakiem, to myśląc o jabłku, mamy na myśli soczysty owoc. Przynosi ono orzeźwienie i sprawia radość naszemu podniebieniu. Często jednak zapominamy, jak wielką moc w sobie kryje. Jabłko to przede wszystkim witaminy – C, A, B1, B2, B3 i PP - regulujące wszystkie procesy życiowe oraz wzmacniające układ odpornościowy. Jego wartością są także minerały: regulujący gospodarkę wodną organizmu potas, zapobiegające anemii żelazo oraz krzem, odpowiadający za stan włosów i paznokci. Dzięki nim organizm łatwiej przyswaja wapń, składnik niezwykle ważny dla naszych kości i zębów. Zawarte w jabłkach kwasy organiczne: jabłkowy, cytrynowy, bursztynowy, chininowy i inne działają odkwaszająco na organizm, co jest bardzo istotne przy diecie mięsno-zbożowej. Pektyny i błonnik oczyszczają organizm, wiążąc szkodliwe związki w nierozpuszczalne sole, które są wydalane z organizmu. Regulują florę bakteryjną, zmniejszają wchłanianie się cholesterolu i regulują perystaltykę jelit.
Warto pamiętać także o jabłku jako naturalnym kosmetyku, tak troskliwym o stan naszej urody. Ukryte w nim witaminy i składniki mineralne pomagają w usuwaniu wolnych rodników, biorą udział w procesach metabolicznych, zapobiegają wiotczeniu skóry i powstawaniu „pajączków”. Dzięki dużej zawartości wody są ważnym elementem każdej diety.
Dla małego i dużego łasucha
Często żyjąc w biegu zapominamy o naturalnych źródłach witamin i podajemy naszym dzieciom kolorowe pastylki z apteki, które mają je chronić przed chorobami i utrzymać w dobrej formie. Szybko połknięta tabletka nie daje dziecku żadnej przyjemności, nie zastąpi też batonika spożywanego w czasie przerwy między lekcjami, czy też wysoko słodzonego napoju.
Dobre jabłka są w naszej szerokości geograficznej dostępne przez cały rok, przy obróbce termicznej tracą jednak wiele ze swoich odżywczych walorów. Także obierając jabłka i usuwając gniazda nasienne pozbawiamy je pektyn, które skutecznie chronią nas przed zawałem, miażdżycą i dbają o prawidłową formę fizyczną i psychiczną naszych dzieci, tak ważną w okresie dorastania.
Victoria Cymes znalazła dla naszych pociech całkowicie naturalny Świeży Sok Jabłkowy, który jest doskonałym zastrzykiem energii w postaci węglowodanów oraz porcją dobroczynnej mocy natury. Jednocześnie czuwamy nad prawidłową dietą dziecka, zastępując chemiczne, niezdrowe napoje porcją naturalnych witamin i minerałów.
Jako dorośli z czułością wspominamy miłość naszych mam i babć, okazywaną za pomocą szarlotki czy aromatycznych, owocowych kompotów. Teraz, dzięki Świeżym Sokom Jabłkowym Cymes, możemy zadbać o zdrowie naszych dzieci i nauczyć ich zdrowych nawyków żywieniowych, przekazywanych od pokoleń.
Świeży Sok z jabłka Cymes pozbawiony pasteryzacji i konserwacji. 48 godzinny okres przydatności do spożycia, od momentu wyprodukowania, jest gwarancją smaku i walorów odżywczych, a przy tym ma tylko 47 kcal w 100 ml.
Świeży Sok z Jabłek
Victoria Cymes
Pojemność: 250 ml
Cena: 2,60 zł