Sok jabłkowy Hortex i Hortex Złote Jabłka w nowej odsłonie

Sok jabłkowy Hortex i Hortex Złote Jabłka fot. serwis prasowy
Kuszące smakiem i aromatem soki jabłkowe Hortex
/ 10.11.2011 06:17
Sok jabłkowy Hortex i Hortex Złote Jabłka fot. serwis prasowy
Jabłka… czerwone czy złote? Zafascynowani różnorodnością odmian, zawsze poszukujemy tych najlepszych, starannie je dobieramy i kreujemy z nich nowe połączenia smaków. Które wybrać? Jedne uwodzą klasycznym smakiem – możemy go odnaleźć w popularnym soku Jabłkowym Hortex … inne kuszą wyjątkową słodyczą i delikatnym złocistym miąższem – podobnie, jak Hortex Złote Jabłka - sok, który powstał z trzech najlepszych, złotych odmian jabłek. Oba soki są teraz dostępne w opakowaniach w nowej atrakcyjnej szacie graficznej.

Sok Jabłkowy Hortex to sok 100% bez dodatku cukru. Swój naturalny smak i aromat zawdzięcza starannemu doborowi jabłek z polskich sadów. Ma klasyczny, orzeźwiający, smak, bursztynową barwę i klarowną konsystencję. 

Hortex Złote Jabłka to 100% sok jabłkowy z delikatnym miąższem bez dodatku cukru, o wyjątkowym smaku najszlachetniejszych, trzech złotych odmian jabłek:
Golden Delicious złocisty owoc dojrzałej jesieni. Dorodny i soczysty, uwodzi pięknym złotym kolorem i zniewala słodko.
Jonagold – wyjątkowo subtelny. Kusi błyszczącą złocistą skórką z delikatnym rumieńcem.
Champion – to mistrz wybornego smaku. Porywający wspaniałym aromatem, niezawodnie znakomity.
Hortex Złote Jabłka kusi subtelnym aromatem i pięknym złocistym kolorem. 

**
GOLDEN DELICIOUS – to stara odmiana amerykańska, znaleziona jako przypadkowa siewka w 1890 r. Owoce średniej wielkości, czasem małe, kulistostożkowate, lekko żebrowane. Skórka nieco błyszcząca, jasno-zielonkawo-żółta, niekiedy z bardzo słabym pomarańczowo-czerwonym rumieńcem. Miąższ kremowo-żółty, ścisły, średnio soczysty, winkowato-słodki, przyjemnie aromatyczny, bardzo smaczny. Odmiana głównie deserowa.


JONAGOLD - odmiana amerykańska, otrzymana ze skrzyżowania odmian Jonatan i Golden Delicious. Owoce duże stożkowokuliste, przy kielichu lekko żebrowane. Owoce mniej wyrośnięte podobne są do odmiany Golden Delicious. Skórka jest średniej grubości, o zabarwieniu podstawowym zielonkawożółtym lub kremowożółtym. Na owocach dobrze nasłonecznionych występuje rumieniec rozmyto-paskowany o barwie czerwono-pomarańczowej. Miąższ jest kremowy, dosyć gruboziarnisty, średnio zwięzły, soczysty, aromatyczny, w smaku zbliżony do Golden Delicious, może być nawet smaczniejszy. Owoce tej odmiany cenione są jako deserowe.


SZAMPION (oryginalna pisownia: Šampion ; zwana potocznie i rozpoznawana jako Champion lub Czempion) czeska odmiana wyselekcjonowana w 1970 r. z mieszańców Golden Delicious i Koksa Pomarańczowa. Owoce duże lub średniej wielkości, kulistostożkowate, lekko żebrowane przy kielichu. Skórka gładka, sucha, zielonkawożółta lub żółta, pokryta karminowo - czerwonym, rozmyto paskowanym rumieńcem. Miąższ zielonkawożółty z kremowym odcieniem, średnio ziarnisty, średnio luźny, soczysty, słodki, delikatnie kwaskowaty, lekko aromatyczny, smaczny.

Sugerowana cena soku 1l. – ok. 4,5 pln

Redakcja poleca

REKLAMA