Piernik Krakowski – to propozycja dla wielbicieli tradycyjnego smaku, ale nie tylko. W tym roku to wyjątkowo aromatyczne i korzenne ciasto doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale też na drzewku! Czas potrzebny na przygotowanie tradycyjnego krakowskiego piernika to tylko 10 minut!
Na odwrocie opakowania Piernika Krakowskiego znajduje się przepis na przygotowanie małych pierniczków, którymi można udekorować zarówno świąteczny stół jak i choinkę.
Receptury wszystkich wprowadzonych nowości Gellwe nie zawierają konserwantów (zgodnie z prawem) i sztucznych barwników, dzięki czemu ich smak jest tak wyjątkowy i niepowtarzalny. Nowe ciasta Gellwe, to doskonałe uzupełnienie słodkiego świątecznego menu.
Nowości Gellwe będą dostępne na rynku od 22.11 2010 r.
Babeczki mocno czekoladowe – sugerowana cena 5,70 PLN
Czarny Las – sugerowana cena 6,50 PLN
Piernik Krakowski – sugerowana cena 3,70 PLN
1
z
2
fot. serwis prasowy
Czarny Las – to wiedeński specjał, który urzeka wykwintnym smakiem i wyglądem. To wyjątkowe ciasto może przygotować każdy i to już w 30 minut! W opakowaniu znajduje się mieszanka do wypieku ciasta, mieszanka do przygotowania czekoladowego kremu oraz dwa fixy do ubijania śmietany. Taki zestaw pozwoli nawet początkującym paniom domu upiec z sukcesem wspaniałe ciasto, który zachwyci nawet wytrawnych smakoszy.
2
z
2
fot. serwis prasowy
Babeczki mocno czekoladowe z kawałkami białej i ciemnej czekolady, to propozycja dla prawdziwych smakoszy. Są niezwykle puszyste i lekkie,
a kawałki czekolady po upieczeniu nadają babeczkom niepowtarzalny smak. To unikatowe połączenie z pewnością zachwyci wszystkich wielbicieli słodkich innowacji. Babeczki są wyjątkowo łatwe
i szybkie w przygotowaniu. Czas, który jest na to potrzebny wynosi tylko 5 minut, z pieczeniem tylko 20 minut! Dodatkowo w opakowaniu znajduje się dziesięć papierowych papilotek (foremek), dzięki czemu mamy wszystko
w jednym kartoniku. Teraz można cieszyć się doskonałym smakiem babeczek mocno czekoladowych zawsze wtedy, gdy mamy na to ochotę.