Sernik na zimno i Panna Cotta od Gellwe fot. serwis prasowy

Sernik na zimno i Panna Cotta od Gellwe

Ciasta na zimno od Gellwe to wymarzone wakacyjne desery
/ 08.08.2011 05:26
Sernik na zimno i Panna Cotta od Gellwe fot. serwis prasowy
Tegoroczne lato najwyraźniej upodobało sobie kalosze i parasol. Lekarstwem na nienajlepszą pogodę niechaj będą pyszne słodkości od Gellwe, a szczególnie lubiane przez konsumentów ciasta w wersji na zimno. Domowy sernik z galaretką truskawkową lub tradycyjna włoska panna cotta z musem truskawkowym i galaretką sprawią prawdziwą przyjemność, skutecznie poprawiając deszczowy nastrój.

Sernik na zimno od Gellwe zachwyci wszystkich smakoszy. To lekkie i delikatne ciasto świetnie komponujące się z sezonowymi owocami i galaretką truskawkową Gellwe. Jego przygotowanie jest proste i bardzo szybkie. Wystarczy chłodne mleko lub w wersji wzbogaconej: mleko i serek homogenizowany o smaku waniliowym, by w ciągu zaledwie 8 minut przygotować puszysty i pyszny deser. Ozdobiony owocami i galaretką stanowi prawdziwy raj dla podniebienia. 

Wytworna włoska panna cotta to deser, który dzięki Gellwe coraz częściej gości na naszych stołach. Jest delikatny, śmietankowy, a w połączeniu z musem truskawkowym i galaretką stanowi naprawdę wykwintny przysmak, prosty i szybki w przygotowaniu. Dla smakoszy Gellwe poleca również ten deser w wersji kawowej. Wystarczy w trakcie jego przygotowywania dodać do masy kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej, by cieszyć się wyrafinowanym i oryginalnym smakiem. Z opakowania przygotować można aż 6 dużych porcji deseru.

Marka Gellwe nie zapomina również o tych spośród swoich konsumentów, którzy gustują w deserach przygotowywanych jeszcze szybciej i prościej. Dla nich ma w swoim portfolio Śnieżkę, czyli nadzwyczaj lekką i puszystą bitą śmietanę, która wspaniale się ubija i doskonale sprawdza jako samodzielny deser, np. posypana płatkami czekolady, lub dodatek do owoców sezonowych albo galaretki Gellwe. Dla osób dbających o linię Śnieżka oferowana jest również w wersji o obniżonej zawartości tłuszczu. Ten deser ma w swoim składzie odtłuszczone mleko w proszku i zamiast na mleku, przygotowuje się go na wodzie.

Zwolennikom tradycyjnej wersji bitej śmietany ze śmietanki 30- lub 36-procentowej Gellwe poleca fix do śmietany. To idealny dodatek, który sprawi, że śmietanka ubije się bardzo szybko i na długi czas zachowa właściwą konsystencję.
Tagi: Gellwe, ciasto
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)