Gdy jednak za oknem żar leje się z nieba, u niektórych ochota na tradycyjnie przyrządzony, gorący napój topnieje z prędkością kostki lodu pozostawionej na słońcu. Wysokie temperatury nie sprzyjają ciężkim aromatom, dlatego poszukiwaczom nieznanych smaków w dobrze znanym świecie kawy proponujemy dwa nowe oblicza czarnego napoju bogów – Kawę miętową oraz Kawę miętowo-czekoladową (Czas na Herbatę). Powstałe na bazie ziaren ekskluzywnej Arabiki Excelso, na pewno dodadzą każdemu sił i energii na resztę dnia dzięki pobudzającej wszystkie zmysły mięcie, która nie od dziś ożywia umysł i orzeźwia ciało. Mięta wzmacnia koncentrację i pozwala zapomnieć o rozkojarzeniu, a w połączeniu z kawą i czekoladą tworzy niezwykłą kompozycję trzech, połączonych w jedność smaków, o których trudno zapomnieć.
Kawy miętowa i miętowo-czekoladowa to także bardzo dobra baza dla orzeźwiającej kawy mrożonej – wystarczy odrobina wody, trochę zimnego mleka i kilka kostek lodu, aby otrzymać porcję energii na cały, gorący dzień. Możemy dodać do niej także gałkę lodów (np. śmietankowych) lub porcję bitej śmietany – tak przyrządzona kawa, w połączeniu z delikatną nutą czekolady, gwarantuje doskonały nastrój zarówno podczas kawowego poranka, jak i popołudniowego relaksu, bo któż z nas nie lubi sprawiać sobie drobnych przyjemności…