Po zimie nasze organizmy są „uśpione”. Idealny zastrzyk energii da nam wyprawa całą rodziną na piknik czy zorganizowanie ogniska. Aby jednak wycieczka była udana nie można zapomnieć o koszu ze smakołykami, które z pewnością umilą nam czas spędzony z najbliższymi. Niezastąpionymi i najprostszymi przekąskami będą kanapki, których wygląd i smak zależy wyłącznie od naszej twórczej inwencji. Mając do dyspozycji różnorodne składniki możemy wspólnie z „piknikowiczami” wyczarować kilka wiosennych smakołyków z pasztetami i przysmakami sojowymi Orico.
Nie zapominajmy również o spakowaniu do naszego koszyka piknikowego owoców i soków, które dostarczą organizmowi naturalnych witamin i energii do zabawy. A na deser, zamiast czekoladowych batoników, które pod wpływem ciepła mogą się rozpuścić, idealnym rozwiązaniem będzie kanapka na słodko z serkiem tofu, miodem i gruszkami.
Dla miłośników nocy „pod chmurką” proponujemy biwak z rodziną i przyjaciółmi. Atrakcją takiego wypadu na pewno będzie ognisko. Po całym aktywnie spędzonym dniu na świeżym powietrzu nasz organizm będzie domagał się pożywnego posiłku. Dlatego już dzień wcześniej warto zaopatrzyć się w produkty, które będzie można przygotować nad ogniskiem. Tradycyjną pieczoną kiełbaskę można zastąpić szaszłykami z polędwicy. Mięso trzeba jednak wcześniej namoczyć w marynacie z sosu sojowego i przypraw.
Niecierpliwi i bardzo głodni uczestnicy biwaku mogą oczywiście pozostać przy opiekanej nad ogniem kiełbasce i pieczonym chlebku. Wszystkich na pewno jednak ucieszą ziemniaki w mundurkach z dodatkiem masełka smakowego tofu, które są obowiązkową pozycją „ogniskowego” menu.
Okazją do spędzenia czasu na wolnym powietrzu może być również spotkanie z przyjaciółmi w naszym prywatnym zaciszu - ogrodzie lub na działce. Lekkie przystawki i sałatki z pastą sojową i serkiem tofu będę smakowicie komponować się na kraciastym obrusie, na tle otaczających nas kwiatów, krzewów i drzew.
Podczas biesiadowania w ogrodzie czy na działce świetnie sprawdza się również grill. To właśnie przy nim wszyscy panowie wchodzą w rolę kucharzy i prezentują swoje ukryte umiejętności przygotowywania rożnego rodzaju mięs, na przykład steków nadziewanych sojową pastą kanapkową.
Wszystkim wielbicielom jedzenia na świeżym powietrzu życzymy smacznego, a po smakowiteh przepisy zapraszamy na www.mojeorico.pl
1
z
4
fot. serwis prasowy
Orico Tofu Bio Wędzone
2
z
4
fot. serwis prasowy
Orico pasztet sojowy z koperkiem
3
z
4
fot. serwis prasowy
Orico kotlety mielone z pieczarkami
4
z
4
fot. serwis prasowy
Orico sos sojowy