Nowość - Włoskie produkty marki Parioli

Jeśli spaghetti… to tylko włoskie Parioli
/ 10.10.2011 06:21
Świeży smak bazylii i pomidorów połączonych z oryginalnym włoskim makaronem skropionym oliwą z oliwek to smak, który nie tylko w smakoszach może przywołać marzenia o słonecznych Włoszech. Wszystko to za sprawą debiutujących na polskim rynku włoskich produktów marki Parioli dostępnych tylko w Tesco. Swój smak zawdzięczają słońcu Apulii i dokładnej selekcji - tak, aby tylko najlepsze składniki weszły w skład sosów, oliw i makaronów.

Tajemnicą włoskiej kuchni są szybkie i proste przepisy. Łącząc je z prawdziwymi włoskimi produktami otrzymujemy autentyczny smak Italii. Parioli to produkty wytwarzane we Włoszech wyłącznie z lokalnych produktów i z wykorzystaniem domowych przepisów.

Pod włoską flagą produktów Parioli znajdziemy pomidory puszkowane, sosy, oliwy z oliwek
i makarony.

Arrabiata - pikantny sos pomidorowy łączy w sobie słodką czerwoną paprykę i niewielkie ilości płatków chilli.

Basilico - sos pomidorowy z bazylią, to wyselekcjonowane długo dojrzewające pomidory 
i świeże listki bazylii pochodzące z neapolitańskich gospodarstw. Pomidory puszkowane pochodzą ze słonecznej Apulii. W ciągu jednego dnia z gałązek trafiają prosto do puszki. W ofercie znajdują się pomidory w kawałkach i w całości. Oliwa Gusto Fruttato - to owocowa oliwa z pierwszego tłoczenia. Łączy w sobie różnorodność włoskich oliwek i smak dojrzałych owoców. Oliwa Olio Selezione - to oliwa z włoskich oliwek uprawianych, wyciskanych i filtrowanych 
w południowych Włoszech.

Wśród makaronów znajduje się pięć najpopularniejszych rodzajów: Spaghetti, Linguine, Conchiglie, Fusilli, Penne, wytwarzanych według oryginalnej włoskiej receptury. Parioli swoją jakość zawdzięcza rygorystycznej kontroli i wyjątkowemu włoskiemu słońcu. Dzięki temu długo dojrzewające pomidory, trafiające do sosów mają tak niepowtarzalny smak. Dbałość o najmniejsze szczegóły i ścisła kontrola sprawia, że pomidory po zerwaniu z krzaków są selekcjonowane i maksymalnie w jeden dzień po zbiorach trafiają do puszek i sosów.

Makarony, sosy... i prawdziwy włoski posiłek gotowy. Jedyne czego brakuje, to wytrawne czerwone wino i świece. CENY:
sosy Arrabiata i Basilico (340 g) - 5zł
oliwa (500 ml) - 16 zł
pomidory w puszkach (400 g) - 2,49 zł
makarony - 4,29 zł

Redakcja poleca

REKLAMA