Nowość Łowicz Dziś na obiad

Łowicz Dziś na obiad fot. serwis prasowy
Prosty sposób na smaczne danie z piekarnika
/ 05.10.2011 08:25
Łowicz Dziś na obiad fot. serwis prasowy
Nowe produkty Łowicz Dziś na obiad to doskonała propozycja dla osób pragnących zapewnić bliskim pełnowartościowe, domowe posiłki, przygotowane z naturalnych składników. Pozwalają w szybki i wygodny sposób przygotować ciekawy i aromatyczny posiłek dla całej rodziny. Łowicz Dziś na obiad nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników, a do ich przygotowania użyto całych kawałków warzyw oraz naturalnych przypraw. Innowacyjne produkty 
z nowej linii Łowicz łączą formułę mokrego sosu z cechami fiksów oferując gotowy pomysł na danie z piekarnika. To pierwsze tego rodzaju produkty na polskim rynku.

Wielu konsumentów staje codziennie przed dylematem, co podać dziś na obiad? Jak zmienić tradycyjną polską kuchnię, aby wydobyć z niej ukryte dotąd smaki? Łowicz Dziś na obiad „Zapiekanka makaronowa” i „Schab w sosie piwnym” to inspirowane polską kuchnią nowości, które rozwiązują te problemy.

Płynna forma produktów Łowicz Dziś na obiad sprawia, że przygotowanie pysznego dania z piekarnika jest banalnie proste. Produktu nie trzeba rozpuszczać w wodzie ani zagotowywać. Wystarczy dodać popularne i łatwo dostępne składniki takie jak mięso, makaron lub ziemniaki, zalać Łowicz Dziś na obiad i zapiec w piekarniku. Dla osób, które swobodnie radzą sobie w kuchni, nowość marki Łowicz jest idealną bazą i inspiracją do kulinarnych eksperymentów. Potrawę na bazie Łowicz Dziś na obiad można bowiem przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu lub samodzielnie skomponować całkowicie nowe danie, ze składników, które mamy akurat w lodówce. Dodając inny rodzaj mięsa, wędlinę, warzywa lub owoce otrzymujemy inna potrawę. Łowicz pozwala domowym kucharzom rozwinąć skrzydła i doprawić potrawę zgodnie z indywidualnymi preferencjami, dlatego Dziś na obiad to doskonała propozycja zarówno na codzienny rodzinny posiłek, jak i wystawną kolację dla znajomych. Duży słoik umożliwia przygotowanie porcji dla czterech osób.

Sposób przygotowania:
Przygotowanie dań z wykorzystaniem Łowicz Dziś na obiad jest bardzo proste: wymienione na etykiecie półprodukty wystarczy zalać zawartością słoika i zapiec 
w piekarniku. Co więcej, do przygotowania dań wykorzystujemy surowe półprodukty (nie musimy gotować makaronu czy ziemniaków, korzystamy też z surowego mięsa), co znacznie skraca czas przygotowania oraz pozwala uniknąć brudzenia dużej ilości naczyń.

Zalety Łowicz Dziś na obiad:
- krótki czas przyrządzenia potrawy do zapiekania -  Łowicz Dziś na obiad jest od razu gotowy do użycia (nie trzeba nic z nim robić np. rozpuszczać w wodzie czy
 zagotowywać), a składniki (surowe mięso, makaron, ziemniaki) nie wymagają dodatkowej obróbki termicznej,
w pełni naturalne składniki,
- wystarczą podstawowe produkty, które zazwyczaj mamy w domu (kawałek mięsa, ziemniaki, makaron), żeby wyczarować smaczny i sycący obiad;
- jeden słoik – wiele potraw: na bazie jednego wariantu Łowicz Dziś na obiad można skomponować wiele różnych potraw – wszystko zależy od kulinarnej inwencji osoby gotującej;
- daje nie tylko pewność, że domownikom lub gościom podamy smaczne, sprawdzone danie, ale również satysfakcję z samodzielnego upieczenia sycącego obiadu;
- pieczenie jest bardzo dobrą metodą przygotowania posiłku (np. zdrowszą niż smażenie).

Produkty Łowicz Dziś na obiad mają gramaturę 520 g. Żaden z czterech wariantów nie zawiera mięsa, dzięki czemu konsument może użyć takiego rodzaju mięsa, jaki lubi, i na jaki go stać. Na bazie Łowicz Dziś na obiad można przygotować również dania wegetariańskie. Wszystkie produkty potrzebne do przyrządzenia potrawy są wskazane na opakowaniu.

Dostępne warianty smakowe:
zapiekanka makaronowa pomidorowo-ziołowa z szynką,
zapiekanka ziemniaczana śmietanowo-czosnkowa z boczkiem,
soczysta karkówka po myśliwsku,
soczysty schab w sosie piwnym.

Sugerowana cena detaliczna:    ok. 5,6 zł

Redakcja poleca

REKLAMA