Wnętrze pokryte jest bowiem innowacyjną powłoką - Silarganem. Silargan to technologicznie zaawansowana ceramika, opatentowana przez firmę Silit. Nie można jej zarysować, nie odpryskuje, jest idealna dla alergików. Wykorzystanie jej w markowych produktach nadaje im wyjątkową wartość. Odpowiedni stop stali, zawierający 18% chromu i 10% niklu jest nie tylko nierdzewny, ale także kwasoodporny. Dzięki takim tworzywom SICOMATIC T+ charakteryzuje bezkonkurencyjna trwałość.
Sposób przygotowywania potraw w szybkowarze polega na gotowaniu pod ciśnieniem. Gorąca para wodna jest równomiernie rozprowadzana, delikatnie podgrzewając potrawy. Taka metoda gotowania posiada niezwykle wiele zalet. SICOMATIC T+ to znakomite rozwiązanie dla miłośników smacznego, a przede wszystkim zdrowego jedzenia. Wykorzystana w nim metoda gotowania pozwala zachować wszystkie niezbędne dla organizmu witaminy i minerały oraz wydobyć prawdziwy smak potraw, zachowując jednocześnie ich naturalne, świeże barwy. Nieprawdopodobnie krótki czas gotowania pozwala zdecydowanie obniżyć zużycie energii, co czyni SICOMATIC T+ produktem sprzyjającym ochronie środowiska (przykładowy czas gotowania ryby – 10 minut, indyka – 15 minut, warzyw – 5-10 minut).
Obsługa SICOMATIC T+, pomimo wykorzystania zaawansowanej technologii jest bardzo prosta. Nie wymaga technicznego przygotowania, pozwalając w pełni czerpać przyjemność z gotowania i jego rezultatów. Wszystkie ustawienia można wykonać jedną ręką! Do wyboru są trzy ustawienia stopnia gotowania, które automatycznie dostosowują optymalną temperaturę. Wskaźnik stopnia gotowania jest bardzo dobrze widoczny.
Szybkowary marki Silit dostępne są w różnych rozmiarach, żeby jak najlepiej mogły spełniać wszystkie swoje funkcje.
Szybkowary marki Silit składają się z garnka będącego podstawą urządzenia i hermetycznej pokrywy, wyposażonej w systemy konieczne do prawidłowego i pewnego funkcjonowania. W efekcie zastosowania wielu niezależnych urządzeń SICOMATIC T+ jest maksymalnie bezpieczny. Niemożliwe jest otworzenie pokrywy pod ciśnieniem, a wykonane z odpowiedniego tworzywa sztucznego uchwyty izolują ciepło i są odporne na płomienie. Unikatowy system zaworów wypuszcza parę z naczynia powoli i równomiernie.
Szybkowar można wykorzystywać w różny sposób, również do gotowania na parze. Wystarczy tylko włożyć specjalną wkładkę do warzyw. Można w nim również rozmrażać, wyciskać sok lub wekować – wszystko po zastosowaniu specjalnych wkładek. Nowoczesny SICOMATIC T+ można używać na wszystkich rodzajach kuchenek.
Zawór szybkowaru można bezpiecznie płukać pod bieżącą wodą, bez konieczności demontowania. Garnek szybko wyczyścimy korzystając także ze zmywarki.
Produkt dostępny w sklepach SILIT na terenie całego kraju.
Cena detaliczna: 1075 zł.
1
z
5
fot. serwis prasowy
Szybkowar SICOMATIC T+
2
z
5
fot. serwis prasowy
Szybkowar SICOMATIC T+
3
z
5
fot. serwis prasowy
Szybkowar SICOMATIC T+
4
z
5
fot. serwis prasowy
Szybkowar SICOMATIC T+
5
z
5
fot. serwis prasowy
Szybkowar SICOMATIC T+