Będzie można spróbować domowych zimnych przekąsek, takich jak: soczyste i kruche pieczenie w aromatycznym wonnym towarzystwie marynat, sosów i pikli, królewski karp w złocistej galarecie, sałata masłowa z jajkiem, szczypiorkiem i śmietaną czy po prostu pomidory z cebulą i świeżo mielonym pieprzem.
Stałą atrakcją spotkań niedzielnych będzie specjalna stacja tataru, który kucharze na oczach gości będą doprawiać koniakiem, kaparami, grzybami marynowanymi, jajkami przepiórczymi i wieloma innymi przysmakami, prezentując sztukę kulinarną w najlepszym wydaniu.
W menu goście znajdą zawsze do wyboru trzy wazy parujących zup, takich jak: pomidorowo-paprykowa z kozim serem, tradycyjne flaczki czy domowy rosół z makaronem i kawałkami kurczaka. Danie główne to wybór spośród czterech wyśmienitych propozycji: delikatna pieczona kaczka z jabłkami, pobudzający zmysły niebanalny łosoś pieczony pod biszkoptem z sosem szafranowym z pomidorami cherry i smażonym szpinakiem czy wreszcie tradycyjne zrazy wołowe z kaszą jaglaną i zasmażanymi buraczkami ze skwarkami. Do tego misa wyśmienitych polskich pierogów.
Niewątpliwą atrakcją dla łasuchów w każdym wieku będzie kolorowy bufet deserów, znajdziemy tu: pańską skórkę, waniliową szarlotkę, delikatne serniki i wiele innych słodkości. Wszystkiego można skosztować, delektując się lampką wybornego wina musującego białego lub czerwonego.
Dla najmłodszych Magda Gessler przygotowała: „kącik zabaw dla dzieci w Gabinecie Malczewskiego”. Pod opieką wykwalifikowanej niani, w pracowni przepełnionej pasją malarską mistrza, dzieci będą mogły spędzić czas malując, słuchając bajek czy układając klocki. W przerwie od zabawy wszystkie pociechy będą mogły nabrać sił, częstując się dziecięcym menu: bułeczką maślaną z szynką, paluszkami z kurczaka czy wreszcie miniburgerem z frytkami.
„Niedzielne rozmarzenie”, w każdą niedzielę, w godz. 12:00-17:00
Cena obiadu 109,00 zł od osoby.