Nadziane oliwki nazywają się Bulerias

Oliwki Bulerias fot. serwis prasowy
Andaluzja to kraina słońca, flamenco i fiesty. Słoneczne plaże, urokliwe miasteczka oraz liczne festyny i zabawy przyciągają turystów z całego świata. Jednak Andaluzja to przede wszystkim wyborna kuchnia śródziemnomorska.
/ 21.04.2011 07:02
Oliwki Bulerias fot. serwis prasowy
Trudno jednoznacznie rozstrzygnąć spór, czy hiszpańskie oliwki są najlepsze na świecie... Można jednak śmiało założyć, że te uprawiane w Andaluzji zbliżają się do ideału. Zamknięte w słoiczkach i opatrzone marką Bulerias®, pozwalają zasmakować andaluzyjskiego słońca o każdej porze roku. Produkty marki Bulerias® warto wprowadzić do swojej codziennej diety zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim kiedy szczególnie dbamy o zdrową i lekką dietę.

Oliwki wspaniale wzbogacają smak sosów, sałatek oraz dań z makaronów. Ich charakterystyczny, specyficzny smak nadaje wyszukanego wyrazu daniom kuchni śródziemnomorskiej jak pizza, risotto, lasagne, czy hiszpańska paella. Bez nich nie byłoby także prowansalskiego sosu tapenade. Oliwki nadają ciekawy, południowy smak zapiekanym kanapkom; często są dodawane do włoskiego pieczywa, np. ciabatty lub foccacii. Znakomicie współgrają z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Świetnie sprawdzają się również w roli samodzielnej przekąski.

O walorach zdrowotnych oliwek świadczy fakt, że już starożytni Rzymianie uważali ich regularne spożywanie za gwarancję długiego życia i dobrego zdrowia. Przypisuje się im działanie wspomagające pracę wątroby, a także wspomagające leczenie artretyzmu i cukrzycy. Są bogatym źródłem składników mineralnych, tj.: fosforu, potasu i żelaza oraz witamin z grupy B, prowitaminy A oraz witaminy C.

Katalog produktów:
Oliwki zielone nadziewane pastą paprykową – zielone oliwki Manzanilla z dodatkiem paprykowej pasty stanowią smaczną przekąskę oraz niezastąpiony składnik wielu sałatek i koreczków. Produkt dostępny w opakowaniach o gramaturze 142g, 235g oraz 935g.

Oliwki zielone drylowane – zielone oliwki posiekane z suszonymi pomidorami, oliwą, ziołami, papryką chilli i odrobiną soli, podane jako pasta, zrobią furorę na każdej imprezie. Zwłaszcza z krakersami lub bagietką Produkt dostępny w opakowaniu o gramaturze 142g, 235g oraz 900g.

Oliwki czarne drylowane – wspaniale wzbogacą smak sałatki greckiej. Aby ją przygotować wystarczy pokroić w kostkę pomidory, ogórka, ser typu feta oraz cebulę. Następnie posiekać oliwki, wszystkie składniki zmieszać z sałatą lodową oraz sosem na bazie oliwy i gotowe. Produkt dostępny w opakowaniu o gramaturze 142g, 230g oraz 900g.

Produkty dostępne są również w specjalnej ofercie promocyjnej + 40% gratis.
Oferta dotyczy słoiczków o pojemności 230g oraz 235g. Cena: 5,49 zł.

Sewilla – ojczyzna oliwki
Oliwki marki Bulerias® pochodzą z plantacji usytuowanych niedaleko Sewilli – stolicy Andaluzji. Region ten przez światowych ekspertów uważany jest za idealny do uprawy najlepszych odmian oliwek Królewskich oraz Manzanilla. Owoce są ręcznie zbierane, a następnie starannie selekcjonowane. Tylko najlepsze okazy są przyrządzane według tradycyjnej receptury producenta. Opakowania wyróżnia subtelne połączenie oliwkowej zieleni ze złotawymi akcentami oraz motywami nawiązującymi do kształtu gałązek oliwnych. Na opakowaniach znajdziemy też iście „ogniście roztańczone” logo producenta – wizerunek hiszpańskiej tancerki flamenco. Szklane słoiczki zapewniają trwałość i świeży smak oliwek. Natomiast dostępna gramatura pozwala na zakup dokładnie takiej ilości produktu jaka jest nam akurat potrzebna. Mniejsze opakowanie w zupełności wystarczy, aby przyrządzić pyszną sałatkę grecką dla całej rodziny. Jeśli jednak planujesz przyjęcie z większą liczbą gości i brak Ci pomysłu na poczęstunek wybierz większy słoik oliwek. Dzięki niemu łatwo i szybko przygotujesz sałatki, koreczki, pasty lub kanapki z dodatkiem oliwek – pomysł prosty, ale sprawdzony.

W ofercie marki Bulerias® znajdziemy oliwki czarne drylowane, zielone drylowane oraz zielone nadziewane chrupiącą papryką. Wszystkie charakteryzują się delikatnym aromatem oraz najwyższymi wartościami smakowymi. Oliwki  Bulerias®  to  mięsiste,   chrupkie   owoce   w   aromatyczne   zalewie.

Bulerias – marka z tradycjami
Hiszpańska marka Bulerias istnieje na rynku europejskim już od 80 lat. W Polsce jest znana dzięki firmie STOVIT, która zajmuje się dystrybucją tych produktów. W ofercie marki znajdziemy różne przysmaki z regionu Andaluzji, między innymi drylowane i nadziewane oliwki, jabłuszka kaparowe, kapary, paprykę jalapenos, paprykę Piri Piri, pieprz i czosnek marynowany oraz oliwę z oliwek.

Cena:
Oferta promocyjna + 40% gratis
Oliwki zielone nadziewane pastą paprykową (235g + 105g): 5,49 zł
Oliwki zielone drylowane (235g + 105g): 5,49 zł
Oliwki czarne drylowane (230g + 100g) : 5,49 zł

Redakcja poleca

REKLAMA