MÖVENPICK– wysublimowany smak luksusu

Szwajcarskie lody MÖVENPICK, jedne z najbardziej znanych lodów na świecie, są propozycją dla prawdziwych koneserów przyjemności
/ 29.05.2012 06:01
Szlachetność i doskonałość ich smaku ma źródło w niezwykle starannym i długotrwałym przygotowaniu. Dla twórców tych lodów nie mniej ważna od doznań smakowych jest kwestia estetyki. Każdy detal deseru musi być dopracowany, a efekt wizualny przy jego podaniu – perfekcyjny. To prawdziwa szwajcarska precyzja!

Szwajcarska marka MÖVENPICK jest pionierem szlachetności smaku klasy super premium. Inspiracją do stworzenia wyjątkowych lodów MÖVENPICK była rewolucyjna wizja kulinarnej perfekcji szerząca się w szwajcarskich restauracjach w latach 60. ubiegłego wieku. Natchnieni Szefowie Kuchni z zespołu Maîtres Glaciers pracowali z wielkim zapałem, by tę wizję urzeczywistnić. Jednym z zachwycających rezultatów ich ciężkiej pracy były lody. Kuszące receptury szwajcarskich lodów MÖVENPICK są tak różnorodne i zniewalające, że spełniają pragnienia przeżycia niezwykłych doznań smakowych nawet najbardziej wymagających smakoszy. Już od ponad pięćdziesięciu lat cieszą podniebienia wszystkich miłośników deserów lodowych.

Stworzone z pasją i szwajcarską precyzją

Szwajcarskie lody MÖVENPICK wyróżniają się wyrafinowanym smakiem i zniewalającą konsystencją – tym zdobywają serca wszystkich miłośników wyjątkowych doznań kulinarnych. Ich nadzwyczajne receptury wywodzą się ze szwajcarskiej tradycji i zamiłowania do perfekcji połączonych z ogromną pasją i zaangażowaniem. Założeniem twórców lodów MÖVENPICK jest dążenie do doskonałości. Przygotowanie tak aksamitnej konsystencji wymaga nie tylko szczególnej uwagi, lecz także wyjątkowej finezji, dlatego szwajcarskie desery lodowe MÖVENPICK - małe dzieła sztuki – to nie tylko uczta dla zmysłu smaku, ale również rozkosz dla wzroku.

Wyrafinowane receptury prosto ze Szwajcarii

Składniki szwajcarskich receptur lodów MÖVENPICK selekcjonowane są z najwyższą starannością – w procesie tworzenia wybierane są tylko najlepsze, naturalne produkty. Marka MÖVENPICK, jako pierwsza na świecie, zaproponowała lody łączone z innymi składnikami i przeniosła w świat lodów receptury słynnych deserów: Crème Brulée, Tiramisù czy Panna Cotta. Wszystkie dodatki, pochodzące niemal z całego świata, są starannie wybierane: klasyczna burbońska wanilia z Madagaskaru (Vanilla Dream), ręcznie wyrabiany karmel (Caramelita), szwajcarska czekolada (Swiss Chocolate), wyborna kawa (Espresso Croquant), aromatyczne truskawki (Strawberry), świetny francuski koniak, balsamiczny ocet z Modeny. I wiele innych. Podstawowa zasada twórców deserów MÖVENPICK brzmi: tylko naturalne składniki, żadnych sztucznych barwników.

W podróż do krainy nieodkrytych wcześniej doznań smakowych w Polsce zabierają takie smaki szwajcarskiej marki MÖVENPICK, jak:

SORBET MALINA I TRUSKAWKA – delikatne maliny i orzeźwiające truskawki połączone w jeden sorbet. Intensywny czerwony kolor sorbet zawdzięcza świeżym owocom, które czynią ten deser wyjątkowym.

Gramatura opakowania: smak Tiramisu 810 ml, pozostałe smaki 900 ml

Sugerowana cena szwajcarskich lodów MÖVENPICK  to ok. 29,99 zł.
Tagi: lody

Redakcja poleca

REKLAMA